Ana içeriğe atla

“Dünya Vatandaşı” Bireyler Yetiştirmek, TEDÜ ve TED Okulları’nın Ortak Amacı

 

Dünya vatandaşı terimi ‘içinde yaşadıkları küresel gerçekliğin farkında olan, daha eşitlikçi, adil ve sürdürülebilir bir küresel toplum oluşturmak için başkaları ile birlikte çalışabilen’ kişileri tanımlamak için kullanılıyor. Dünyanın öncü eğitim kurumları, dünya vatandaşlığı bilincinin geliştirilmesini önemsiyor ve mezunlarının birer dünya vatandaşı olmaları için çaba gösteriyor.

TED Üniversitesi, eleştirel düşünce ve toplumsal sorumluluk ilkeleri çerçevesinde, yerel ve küresel sorunların farkında olan ve bu sorunlara yönelik çözüm üretme kapasitesine sahip mezunlar yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda açılan Dünya Vatandaşlığı Ekdal Programı 2016-2017 Akademik Yılı’ndan itibaren tüm TEDÜ lisans öğrencilerine farklı disiplinlerden pek çok farklı ders sunmaya devam ediyor.

Bu girişimlerin lise öğrencilerine hitap edilebilmesi amacıyla Türk Eğitim Derneği Okulları'nda 2017 yılında Dünya Vatandaşlığı Kulüpleri kurulmaya başlandı. 2018, Ekim ayından itibaren faaliyetlerine başlayacak olan TED Global Citizenship Club, çeşitli TED Kolejleri'nde İngilizce öğretmenlerinin öncülüğünde faaliyetlerini sürdürecek.

TED Global Citizenship Club öğretmenleri ve TEDÜ Dünya Vatandaşlığı Ekdal Programı’na katkı sunan akademisyenler, 7 Ekim 2018 tarihinde TED Üniversitesi’nde bir araya geldiler. Toplantıda TEDÜ Dünya Vatandaşlığı Ekdal Programı’na ilişkin deneyimler ve öneriler TED Okulları'ndan gelen katılımcılarla paylaşıldı.

TED Üniversitesi ve TED Okulları arasındaki iş birlikleri artarak devam edecek.