Ana içeriğe atla

"Sosyal Çevre Bilimlerinde Katılım ve Müzakere" Paneli

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dünya Vatandaşlığı Ek Dalı derslerinden CIT 350 Sosyal Çevre Etiği Kapsamında, farklı kurumlardan uzman konuklar ve öğrencilerimizin katıldığı "Sosyal Çevre Bilimlerinde Katılım ve Müzakere" etkinliği 30 Mart 2019 Cumartesi günü saat 10.00 - 16.00 saatleri arasında yapıldı.

Panel şeklinde düzenlenen etkinliği, ders yürütücüsü Dr. Murat Yıldız gözlemci ve mentör,  Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Nesrin ÇOBANOĞLU ise oturum başkanı olarak yönetti. Altı saat süren oturumlarda farklı disiplinlerin ortak zeminlerde kurduğu iletişim ve çalışma ortamları anlatıldı.

İlk olarak Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, Sivil Mimarinin Korunmasına Vakıflar ve Projelerin Hayata Dokunuşu, ardından oturum başkanı Prof Dr. Nesrin Çobanoğlu, Anadolu'da Tarih Boyunca Sağlığın Mekânsal Kültürü ve Etik üzerine konuştu.

Natura Doğa ve Kültür Koruma Derneği Kurucu Başkanı Dr. Okan ÜRKER, Ekolog Gözüyle Anadolu ve Sivil Toplum Katılımı üzerine deneyimlerini ve bilimsel çalışmalarını aktardı. Ercan Yeni, Türkiye'de Doğa Koruma Politikaları ve konularında konuştu. Konuşmacıların kendi aralarındaki soru cevapları da canlı bir kurumsal müzakere örneği oldu.

Öğrenciler, bu oturumda sordukları ve ayrıca hazırladıkları yeni sorulardan aldıkları cevapları, kendi okumaları ve gözlemleriyle birleştirip, Mayıs ayında müzakere oturumuna katılacaklar. İkinci oturum, mevcut konuklar ve yeni isimlerin katılımıyla gerçekleşecek.