Mezunlarımıza Sorduk "Neden TEDÜ?"

Tarih:  Date

TED Üniversitesine 2015 yılında tam burslu olarak ve İktisadi ve İdari Bilimler fakültesini tercih edenlerin arasında birincilikle girdim. TEDU sayesinde AIESEC, ihtiyaç haritası ve Kızılay’da gönüllü olarak çalıştım. Bu gönüllülüklerimde, AIESEC Ankara Sarı Ofis'te gender equality ve reduced inequalities hedeflerini yerine getiren gönüllü gruplarla araştırmalar ve etkinlikler yaptık. İhtiyaç haritasının Türkiye’deki ilk öğrenci topluluğunu oluşturan TEDU öğrencisi arkadaşlarımızla, Mert Firat ve ihtiyaç haritası kurucusuyla birlikte Ankara ve İstanbul’daki birçok gönüllüyle bir araya gelerek projeler gerçekleştirdik: Bu projeler içinde Kızılay’ın bünyesinde Suriyeli çocuk ve genç yetişkin mültecilerin hayat standartlarını ve gelecek umutlarını desteklemek amacıyla bir ay boyunca üniversite sınavına hazırlamaları için birebir edebiyat ve biyoloji dersleri verdim. 2017 2018 akademik yılında ECON 101 ve 102 derslerinin Tutor'lugunu yaparak TEDÜ'den bir yıllık çalışma bursu aldım. TED kariyer merkezinin yönlendirmeleriyle 2018 yılı yazında Erasmus Staj hareketliliğinden ve ATO Yitak projesinin verdiği burstan yararlanarak Denizbank’ın Viyana şubesinde Credit Operations departmanında iki ay boyunca stajyerlik yaptım ve o yazı takip eden akademik yılda iki donem boyunca Hırvatistan’ın Split şehrinde Erasmus gerçekleştirdim. 2019 yazının temmuz ayında BTA şirketinin Letonya, Riga havaalanı kolunda staj yaptım. TED'in bana verdiği vizyon, öz farkındalık ve değerle 12'den fazla ülke gördüm, 3 dil öğrendim, tanışma sansımın çok düşük olabileceği birçok güzel insanla birlikte çalıştım ve zaman geçirdim. TED'in imkânlarıyla Ankara’nın en nezih yerlerinden birinde olan TEDÜ yurdundan ücretsiz yararlandım. TED Üniversitesi hayatimin çok büyük bir şansı oldu ve birçok gencin umudu olmaya da devam edeceğini bilerek huzurla okuyorum. Üniversitemle ve TED'li olmakla gurur duyuyorum. Bize katılacak ve ailemiz olacak arkadaşları da şimdiden tebrik ediyorum.